16 liepos 2010

Teigiamas atsisveikinimas

Pernai spalį teigiamai.lt komanda startavo su projektu „Teigiamos naujienos Lietuvoje“. Šia iniciatyva buvo siekiama itin įtemptu Lietuvoje metu išryškinti savo šalies ekonomines stiprybės ir pabrėžti pozityvias ekonomines naujienas, kurios pasimesdavo bendrame neigiamų naujienų sraute. Nuo to laiko teigiamai.lt buvo publikuoti net 132 teigiami įrašai ir analitiniai straipsniai daugiausiai apie Lietuvos ekonomiką bei su ja susisijusias temas.

Startavome tuo laiku, kai BVP krito dviženkliais skaičiais, prošvaisčių neturėjo ne tik vidaus vartojimas, bet ir daugelis kitų sektorių. Tačiau laikas bėga, Lietuvoje sunkmetis statistiškai baigėsi, o verslo ir gyventojų lūkesčiai gerėja, eksportas kyla 42% tempu! Įvyko tai, ko norėjome ir slapta tikėjomis nuo pat pirmojo įrašo. Kita vertus, morališkai nuosmukis gali tęstis ilgai, jeigu visi tik kalbėsime ir kritikuosime, o ne konstruktyviai siūlysime ir VEIKSIME... Metas pereiti nuo kalbų prie darbų!

Per tuos 10 mėn. nuo dienoraščio rašymo pradžios teigiamai.lt projektas sulaukė išties daug dėmesio tiek iš žiniasklaidos ir politikos atstovų, tiek ir iš aktyvių Lietuvos visuomenės piliečių. Tai, savaime suprantama, atveria kelius tinkame linkme paskleisti turimas idėjas.

Kitą savaitę paskutiniuose mūsų dienoraščio įrašuose pateiksime politines ir ekonomines idėjas, kuriomis nuoširdžiai tikime ir kurios galėtų prisidėti prie tolimesnio gerovės kūrimo Lietuvoje. Be to, šioms idėjoms įgyvendinti nereikia didelių lėšų. Džiaugiamės turėdami galimybę šias idėjas ne tik išsakyti, bet aktyviai skatinti jų įgyvendinimą per atviras ministerijų darbo grupes ir kitus kanalus. Tikimės sėkmingų darbų!

Ačiū visiems už aktyvų dalyvavimą ir palaikymą!

Teigiamai.lt komanda


Vadovaukimės J.F.Kennedy: „Klauskite ne ką man gali duoti valstybė, bet ką aš galiu duoti jai“.

Klausykime V.Čerčilio: „Pesimistas mato sunkumų kiekvienoje galimybėje, optimistas bet kokiame sunkume įžiūri galimybę”

Prisminkime Japonų išmintį: ”Kas šypsosi užuot tūžęs, tas visada stipresnis”

Galiausiai gyvenkime, dirbkime, mokykimės, bendraukime, duokime nes „aš tikrai myliu Lietuvą! Ar mylit ją jūs?“

17 komentarų:

  1. Esu nuolatinis jūsų skaitytojas. Patalpinau nuorodą į jūsų svetainę savo redaguojamoje svetainėje www.tapkgeresniu.lt . Manau, kad ir žmogaus, ir valstybės atsitiesime po patirtos audros svarbiausias yra nuolatinis darbas ugdant savo dvasingumą. Privalome ugdyti nugalėtojų ir lyderių dvasią kiekviename lietuvyje, kad augtume kiekvienas iš mūsų ir stiprėtų mūsų valstybė. Būtų nuostabu bendradarbiauti. Šarūnas Bielskis (sarunas.bielskis@gmail.com)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiesiog noriu pasakyti ačiū :)
    Skaičiau nuo pradžios.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Buvo įdomu paskaitinėti. Ačiū už visas įžvalgas!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai labai gaila, kad šis projektas baigiasi. Kad krizė baigiasi dėl to gerų naujienų poreikis tikrai nesumažėja. Čia problema ne ekonomikoje, o žmonių mąstysenoje ir mūsų žiniasklaidoje. Siūlyčiau šios geros iniciatyvos nenumarinti ir ją pabandyti perduoti kokiam nors internetiniam žinių portalui. Jie manau tikrai mielai jį toliau plėtos.

    Beja džiugu matyti, kad Kenedžio citata be manęs dar kažkam yra Nr1 :) Vistik pasirodo nėra jau taip viskas Lietuvoje blogai, juk ne skaičiai svarbiausia, o tai kas juos kuria - žmonės ;))))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū ir gaila, kad užsidarote...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sutinku su kitais ir norėčiau, jog tęstumėte savo naudingą veiklą. Juk tai ne darbas, o hobis :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na, telieka prisidėti prie kitų ir padėkoti už tą jūsų darbą. Jūs įrodėte, kad net ir sunkiausiomis aplinkybėmis galima pamatyti ir gerus dalykus, kurių visada yra. O tai nemenkas iššūkis,kai labiau norima svaigintis skundų liūne.
    Manau, kad tai, ką jūs darėte yra atviras, bet kokį provincialumą įveikiantis požiūris. To labai linkėčiau Lietuvos žiniasklaidai ir visuomenei apskritai

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū. Beje, kiekviena pabaiga yra kažko naujo pradžia. Lai Jūsų darbai kuria kitas teigiamas naujienas :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū už nuveiktą darbą, jūsų pastangos tikrai nenuėjo per niek. Vis dėl to turiu slaptą viltį, kad bent retkarčiais čia dar parašysite:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ačiū labai!
    šaunuoliai, kad darėte, gaila, kad nebedarysite, bet viskas turi savo pradžią ir pabaigą ;)

    sėkmės Jums! Pagarba!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ačiu, jūs šaunuoliai, įdomu buvo paskaityti teigiamų naujienų.Geriausias ekonominis puslapis

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tai kaip suprantu visos geros naujienos baigėsi 2011 metais? :)

    AtsakytiPanaikinti