29 kovo 2010

Susisiekimo ministerijos išlaidos 2009 m. sumažėjo ketvirtadaliu

Norėdamas patvirtinti ar paneigti mitą, jog valstybės biudžeto lėšas pravalgo valdininkai, susidūriau su informacijos stoka apie biudžeto išlaidas. Iš to kyla ne viena problema: pirmoji ir pati žmogiškiausia – mokesčių mokėtojų pasipiktinimu dėl nežinia kur keliaujančių išlaidų. Jokiu būdu nenusikalstamai, tiesiog neaišku kur, daug ar mažai, daugiau ar mažiau. Antroji – visuomenei beveik neįmanoma įsitraukti į diskusijas apie valstybės lėšų panaudojimą. Matant detalią ataskaitą, būtų galima pateikti konstruktyvius pasiūlymus. Trečioji, bet ne mažiau svarbi – viešumas ir dėl jo prastėsiančios sąlygos korupcijai vešėti. Tikrai užtenka pavyzdžių, kai viešumas bent jau pristabdė piktnaudžiavimą (kad ir Seimo narių). Arba žinojimas, jog detalios išlaidos bus pateiktos viešai, retas kuris rizikuotų vykdyti įžūlų lėšų švaistymą. Todėl stengiuosi, kad „26 mlrd. Lt biudžeto išlaidų būtų vieši“. (Jei kas turi minčių, kaip suskaičiuoti tokio projekto vienkartines ir pastovias sąnaudas, labai labai laukčiau).

Siekdamas išsiaiškinti, kaip leidžiamos biudžeto lėšos, iš pradžių bandžiau gauti administracines ministerijų išlaidas. O tai nepasirodė taip paprasta.. J Esu dėkingas keletui darbuotojų, kurie įdėjo nemažai pastangų, jog turėčiau skaičius. Nors pagal visuomenės informavimo įstatymą, tokia informacija turėtų būti prieinama lengviau...

Susisiekimo ministerijos administracinės išlaidos, skirtos krypčiai „Transporto ir ryšių politikos įgyvendinimas“, gerokai sumažėjo palyginus tiek su planu 2009 metams, tiek 2008 metų išlaidomis. Per metus išlaidos sumažėjo net 26 proc. darbo užmokesčiui – 13 proc. Ne pirmo būtinumo išlaidos sumažintos gerokai smarkiau, todėl galime pasidžiaugti ūkišku ministerijos valdymu. Panašu, jog vienkartiniu išlaidų karpymų neapsieita, nes 2010 metų darbo užmokesčio fondas turėtų mažėti dar 10 proc.

Iš pateiktų skaičių galime matyti tik pokyčius, tačiau sunku spręsti, ar daug tai, ar mažai, todėl stengiuosi pateikti palyginimą su kitomis ministerijomis (išlaidas vienam darbuotojui).

Susisiekimo ministerijos administracinės išlaidos

Vaidotas Rūkas

3 komentarai:

  1. Gera žinia Vaidotai. Prisimenu aferą kai prie kirkilo buvo už tariamai atliktą vėžės remontą buvo išplauta daugiau nei 100 mln litų. Žmogus, atsisakęs pasirašyt atliktų darbų aktą buvo išmestas iš darbo ir vos nepasodintas. Ponas masiulis iš liberalų šiandien daro geriausią įspūdį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gera žinia Vaidotai. Prisimenu aferą kai prie kirkilo buvo už tariamai atliktą vėžės remontą buvo išplauta daugiau nei 100 mln litų. Žmogus, atsisakęs pasirašyt atliktų darbų aktą, buvo išmestas iš darbo ir vos nepasodintas. Ponas Masiulis iš liberalų šiandien daro geriausią įspūdį.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, šventinis sezonas vėl atėjo. Tie, kurie pasinaudojo mūsų paslaugomis, turėtų pasirodyti ir paliudyti mus. Tie, kuriems reikia paskolos, turėtų dabar susisiekti su mano įmone.

    Mano vardas Claudia Klein, esu vokietė ir teikiu finansines paslaugas. Ar jums reikalinga greita, ilgalaikė ar trumpalaikė paskola, kurios palūkanų norma yra palyginti maža, net 3%? Ar ekonomikos sunkumai jus veikia? ar jūsų bankas ar kita finansinė institucija jums atsisakė suteikti paskolą? Mes siūlome saugias paskolas. Norėdami gauti daugiau informacijos apie paskolos pasiūlymą, atsiųskite man savo užklausą el. Paštu: spotlightglobalservices@gmail.com arba WhatsApp: +4915758108767

    * Ar ieškote finansų savo verslui įkurti?
    * Ar ieškote paskolų dideliems projektams vykdyti?
    * Ar jums reikia paskolos greičiau nei per 24 valandas?
    * Ar jums reikalinga greita paskola įvairiems tikslams?

    Jei jūsų atsakymas yra teigiamas, mano įmonė gali jums padėti. Mes teikiame visų rūšių paskolų paslaugas.

    * Galite pasiskolinti iki 15 000 000 eurų.
    * Galite pasirinkti nuo 1 iki 30 metų grąžinti.
    * Galite pasirinkti savaitės, mėnesio ir metinio grąžinimo planą.
    * Lanksčios paskolos sąlygos.
    * Galite kreiptis su mumis bet kur jums patogioje vietoje ir laiku.

    Jei jus domina, susisiekite su mumis šiuo el. Pašto adresu: | spotlightglobalservices@gmail.com | Arba „WhatsApp“: +4915758108767

    Jūs turite 100% garantiją, kad paskolą gausite pasibaigus šiai paskolos operacijai.

    Mūsų svetainėje galite lengvai patikrinti mus: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

    Mes aistringai siekiame, kad finansinė įtrauktis būtų svarbi. Mūsų paskolos ir investiciniai produktai yra sukurti taip, kad pasiūlytų jums patogumą ir vertę.

    Naudodamiesi „Spotlight Global Financial Services“, galite atsisveikinti su visomis savo finansinėmis krizėmis ir sunkumais, nes esame sertifikuoti, patikimi, patikimi, efektyvūs, greiti ir dinamiški.

    Šilti linkėjimai
    Claudia Klein

    AtsakytiPanaikinti