13 spalio 2009

Finansų ministerija siūlys mažintis pelno mokestį

Labai maloniai nustebino šios dienos Finansų ministerijos naujiena, dėl planuojamo pelno mokesčio mažinimo. Sumažinus pelno mokestis nuo 20 iki 15 proc. Lietuva vėl taps šalimi turinčia vieną iš mažiausių pelno mokesčių Europos Sąjungoje.

5 komentarai:

  1. Sveikintina iniciatyva! Ne tik kad lūkesčius didinat, bet ir ekonominių blogų kiekį padidinot ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mažas pelno mokestis be abejo yra geriau nei didelis, tačiau reikia nepamiršti ir dividendų apmokestinimo, kurį įvertinus konkurenciniu pranašumu pasigirti nelabai yra prieš ką.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, Giedriau, visiskai sutinku. Dividendu apmokestinimas Lietuvoje po mokesciu pakeitimo metu pradzioje yra labai nepatrauklus. Sunkiai suvokiama kodel salia 20 proc. uz kapitalo graza reikia moketi privaloma socialinio draudimo dali 6 proc. 26 proc. dividendu apmokestinimas Lietuvoje tapo didelis lyginant su kitomis salimis. Kur paprastai dividendus apmokestina 10-15 proc. o ten kur siekia skatinti akciju birzu vystimasi, tai kotiruojamu bendroviu mokamu dividendu neapmokestina isvis, kaip pvz. Gruzijoje.

    Tomas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vieniems tai teigiama naujiena, kitiems -- ne. Nieko čia gero, kad Lietuvoje pelno mokestis mažiausias. Užtat ir turime šlubuojantį viešųjų paslaugų sektorių. Per mažai per biudžetą perskirtome. Ir nereikia aiškint, kad privatininkai by default teiks kokybiškesnes viešosiomis anksčiau buvusias paslaugas -- Elinor Ostrom, š.m. ekonomikos Nobelio premijos laureatė savo darbais įrodė, kad viešasis sektorius gali veikti ne mažiau efektyviai ir kokybiškai, nei privatusis.

    AtsakytiPanaikinti
  5. "Elinor Ostrom, š.m. ekonomikos Nobelio premijos laureatė savo darbais įrodė, kad viešasis sektorius gali veikti ne mažiau efektyviai ir kokybiškai, nei privatusis."

    Suprantama, kad būti socialistu ir kalbėti tiesą neįmanoma, tik neaišku kam rašyti viešoje vietoje tokį akivaizdų melą net nepasistengiant jo bent jau supakuoti kaip nors subtiliau?

    Pora nuorodų į kitų blogerių pastebėjimus šia tema:

    http://www.nematomaranka.lt/2009/10/povilas-gylys-delfyje-sapnuoja-kad.html

    http://llri.blogas.lt/alminas-zaldokas-nobelio-premijos-eostrom-ir-oewilliamsonui-383.html

    AtsakytiPanaikinti